Finançament per a beneficiàris LEADER de l'Asociació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central

 

 

DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE DELS PARCS DE CATALUNYA

El projecte Leader Natura 2016 és una iniciativa Leader que sorgeix amb l’objectiu d’incentivar el desenvolupament socioeconòmic dels espais naturals protegits i les seves zones d’influència, tot fent-lo compatible amb la protecció i conservació de l’entorn.


Els espais naturals a on s’hs desenvolupat fins ara aquest projecte són: Parc Natural de l’Alt Pirineu, Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Parc Natural del Cadí-Moixeró, Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Parc Natural dels Ports i Parc Natural de la Serra de Montsant.


Leader Natura 2016 és una iniciativa que pretén buscar la col•laboració entre els agents implicats i la cooperació dels grups Leader que participen al projecte. Un treball conjunt que permetrà elaborar i posar en pràctica Plans d’Acció comuns amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament socioeconòmic dels espais naturals protegits i les seves zones d’influència.


Per tant, el valor afegit de Leader Natura 2016 recau en fer que els Parcs siguin concebuts pels seus habitants com una oportunitat de desenvolupament econòmic i de millora de la qualitat de vida, i no com un impediment a les seves activitats. Alhora que es treballa per cohesionar tots els agents de la zona per tal que preguin consciència del valor del seu propi territori.

 
Els grups (i els parcs) que hi participaran en  aquesta convocatòria són els següents:

 

L’OBJECTIU ÉS POTENCIAR EL DESENVOLUPAMENT SOCIOECONÒMIC DELS ESPAIS NATURALS PROTEGITS I LES SEVES ZONES D’INFLUÈNCIA.

 A través d’objectius més específics:

1.    Millorar el coneixement que la societat té dels espais naturals de Catalunya, per tal d’incrementar el suport al manteniment i protecció d’aquests espais.
2.    La creació de nous llocs de treball en l’àmbit propi del parc i el seu entorn,  a través d’un increment de l’activitat empresarial en el sector turístic, d’oci, esportiu i educatiu.
3.    Donar continuïtat generacional a les comunitats i pobles situats dins els espais protegits i la seva zona d’influència.
4.    Difondre el patrimoni natural, cultural, agrícola i ramader d’aquests territoris.
5.    Millorar la qualitat del turisme de natura.
6.    Analitzar els efectes de l’afluència de visitants als espais protegits.

Per més informació: http://femparc.cat/

 

 

 
 
 

 

Plaça Sant Josep s/n - Colònia Cal Pons - 08692 Puig-reig                                          93 821 42 25                                   info@catcentral.cat