Search

Pràcticum Odisseu ofereix un total de 190 ofertes de pràctiques en tot el territori rural català. La vuitena edició del programa torna a batre un rècord de participació i cada cop són més les empreses que s’hi sumen.

El programa Pràcticum Odisseu vol incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a empreses i entitats situades en municipis rurals amb l’objectiu de promoure el retorn i l’establiment d’aquests joves a les zones rurals.

Fa poques setmanes es va tancar el període perquè empreses i institucions poguessin presentar les seves ofertes. Ara, s’han publicat totes i és el torn dels estudiants universitaris, que tenen fins el 19 d’abril per presentar les seves candidatures. Cada estudiant en pot enviar un màxim de tres.

Per presentar candidatura a una de les ofertes cal omplir un formulari que es trobarà al lloc web www.odisseujove.cat/practicum

La durada de l’estada de pràctiques ha de ser de mínim 300 hores, a realitzar durant el curs acadèmic vigent i, en qualsevol cas, abans del 15 de setembre.

Com a principal novetat de l’edició d’enguany, ha augmentat la remuneració de pràctiques que rebran els estudiants ja que enguany ha de ser mínim de 7€/hora (bruts). No obstant, no suposarà un cost extra de cara a les empreses, ja que els Ajuts al Pràcticum finançaran el 60% de les primeres 300 hores. De manera que d’aquests 7€ (bruts), l’empresa pagarà 2,8€/hora i els Ajuts al Pràcticum assumiran 4,2 €/hora enfilant-se a un ajut màxim de 1.260 € per les 300 hores.

En el territori de l’ADR Cat Central hi ha 15 ofertes disponibles, tres més que en l’edició anterior:

• Ajuntament de Casserres: auxiliar d’administració
• Ajuntament de Gironella: pràctiques a l’administració pública
• Serveis Municipals de Navàs S.L: Suport a la recepció del centre
• Casal d’Assistència Benèfica (Residència Sant Josep de Puig-reig): pràctiques fisioteràpia tercera edat
• Casal d’Assistència Benèfica (Residència Sant Josep de Puig-reig): pràctiques de psicòleg
• Laura Andrés Rodríguez (Berga): psicòloga general sanitària
• RUBIK espai fitness (Súria): serveis de fisioteràpia i suport per les activitats dirigides
• Joaquim Macià Roset (Macià tècnic enginyeria, Berga): suport en la redacció de projectes i altres informes tècnics

• REMCOBCN SL (Berga): suport a l’oficina tècnica
• Veserkal (Puig-reig): pràctiques a oficina tècnica mecànica – disseny de maquinària
• Rumiant RD SL (Berga): comunicació
• Rumiant RD SL (Berga): gestió i promoció de projectes
• Museu de Moià-Parc Prehistòric de les Coves del Toll (Ajuntament de Moià): cuxiliar tècnic de cultura x3

El grup coordinador d’aquesta iniciativa és el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya que compta el suport de tots els grups Leader catalans, amb el finançament del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural) i compta amb el suport organitzatiu i econòmic de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, la Secretaria d’Universitat i Recerca del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i l’AGAUR, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca.

Podeu consultar el llistat complet de les ofertes de pràctiques d’Odisseu i accedir a tota la informació podeu entrar a la web www.odisseujove.cat/practicum o escriure a practicum@odisseujove.cat o bé contactar amb l’Oficina Jove o el grup Leader de la vostra comarca.