Search

Aquí, vins catalans

vins-cat-horitzontal

Suport al sector vinícola català

La campanya “Aquí, vins catalans” és una iniciativa emmarcada dins de Gustum, projecte liderat per l’Associació Leader de Ponent i que compta amb el suport de tots els Grups d’Acció Local de Catalunya.

En un dels seus eixos, Gustum pretén donar suport al sector vinícola català. És per tal d’incrementar la presència de vins catalans als restaurants de Catalunya i incentivar-ne el seu consum que neix la campanya “Aquí, vins catalans”.

Per donar visibilitat a la campanya s’ha creat un distintiu i eslògan que figurarà a les entrades i cartes dels restaurants que ofereixen un mínim del 60% de vins de DO catalanes. Aquesta imatge tindrà funcions de marca-paraigua que englobarà tots els establiments inclosos en la iniciativa.

Els restaurants que es vulguin adherir a la campanya han d’estar ubicats en territori Leader català, zones gestionades pels Grups d’Acció Local i les quals són acreditades pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Per més informació dels territoris Leader es pot consultar el web: http://desenvolupamentrural.cat/gals.

Els restauradors interessats hauran d’omplir la sol•licitud que es troba disponible al web de cada Grup d’Acció Local o Gustum.  També hauran de facilitar al corresponent Grup d’Acció Local una còpia de la carta de vins per acreditar que es compleixen els requisits. Això ho podran fer adreçant-se a la seu del grup o enviant-la per correu electrònic.
Aquesta documentació es revisarà anualment per comprovar que es continuïn complint els requisits d’adhesió.

Beneficiaris

La campanya beneficiarà tant a restaurants, com a consumidors finals com també els petits cellers locals.

Als primers, se’ls ofereix uns adhesius amb el logotip i l’eslògan de la campanya per a col•locar a la porta i les cartes de vins de l’establiment. Aquest suport promocional els ajudarà a tenir un valor afegit i diferencial respecte la resta. A més, tindran també una discriminació positiva a l’hora de participar en accions del projecte Gustum i seran prioritaris en totes les campanyes de promoció i comunicació que es realitzin en el marc de Gustum i les derivades dels Grups d’Acció Local Leader que impulsen la campanya.

El consumidor, per la seva banda, es beneficiarà de poder identificar fàcilment aquells establiments que tenen una major sensibilitat pel producte local, en aquest cas el vi. Per una altra banda, el consumidor tant local com forà tindrà l’ocasió de conèixer els vins del territori i que aquests puguin arribar a ser una futura opció de compra.

El tercers trobaran un escenari ideal per donar-se a conèixer al consumidor final.
Tot això ha de contribuir a fomentar el sector del vi català, especialment a aquells cellers més petits als que els hi resulta més difícil promocionar-se.

Documentació a presentar