Search

Sota el títol “Nous reptes dels governs locals pel desenvolupament econòmic”, el 8è.Seminari de Ciutats i Regions Agermanades d’Europa giraran entorn els reptes, les oportunitats i les experiències dels governs locals per dinamitzar l’economia local de manera sostenible i integradora. A més a més, aquesta seminari esdevé un punt de trobada fonamental per l’establiment de xarxes d’intercanvi entre actors i administracions públiques a nivell europeu.

Enguany, en aquest seminari hi participaran les ciutats i regions europees de Dębica (Polònia), Gernika-Lumbo (País Basc), Gävleborg (Suècia), Lamia-Ipaty (Grècia) i Tarascon (França) que donaran a conèixer les seves experiències i polítiques en l’àmbit de la promoció econòmica i desenvolupament local.

També, representants de la Diputació de Barcelona realitzaran dues ponències, una sobre el paper de les polítiques econòmiques locals a càrrec d’Oriol Estela, cap de la Unitat d’Estratègies de Desenvolupament Econòmic Local, i Josep Rodríguez, responsable de suport als Governs Locals de la Direcció de Relacions Internacional parlarà de la Unió Europea, un marc excel•lent per les administracions per col•laborar i posar en pràctica les agendes locals.

El professor de dret comunitari de la Universitat de Barcelona, Josep Llimona, clourà el 8è. Seminari de ciutats i Regions Agermanades d’Europa amb una ponència sobre la relació entre els governs locals i la Unió Europea.

A la tarda, tindrà lloc la part més festiva d’aquest intercanvi amb una mostra de cultura popular amb danses, música i folklore a càrrec de la delegació de Lamia-Ipaty de Grècia.

El 8è. Seminari de Ciutats i Regions Agermanades d’Europa és una iniciativa del Casal d’Europa del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona. Les persones interessades en assistir en aquest seminari poden confirmar la seva assistència al Casal d’Europa del Berguedà, dimarts, dimecres i dijous de 9h a 13h, o al telèfon 93.821.41.26 o per correu electrònic bergueda@casaleuropa.com

Berga, dijous 22 d’octubre de 2015

Per més informació:

J. Manel Solé
Servei de Comunicació
Agència de Desenvolupament del Berguedà
93.824.77.00 – 650.07.94.27
solefjm@adbergueda.cat
www.facebook.com/ADBergueda
@ADBergueda