Search

Dimarts dia 29 d’octubre a tarda, a la biblioteca Lambert Mata de Ripoll, va tenir lloc la Jornada de Cloenda del projectes “Energia i Forest” i “Masies + sostenibles” on es van lliurar els diplomes a les empreses que han instal·lat calderes de biomassa, dins el programa “Clima” promogut a través del Fons de Carboni per a una Economia Sostenible i dins del projecte “Energia i Forest”, per tal de reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera.

L’entrega dels diplomes va anar a càrrec del director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Sala, de la subdirectora General de Planificació Rural, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Laura Dalmau, i del President d’ARCA i del Consell Comarcal del Ripollès.

Del nostre territori hem de destacar les empreses Bergaresort i Restaurant Magadins Vell que van rebre el diploma per contribuir a disminuir l’emissió de CO2 a l’atmosfera en 136 tones durant l’any 2013.

Des de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central s’ha cooperat amb el projecte “Energia i Forest” coordinat pel grup Grup d’Acció Local Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura.

Les accions del projecte “Energia i Forest”, entre d’altres, són treballar amb una nova cultura energètica i forestal als territoris rurals, impulsant la sostenibilitat del model de desenvolupament d’aquests territoris, basant-se en una estratègia per fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica i en la promoció de les energies renovables basades en fonts endògenes, especialment la biomassa. 

Per tercer any consecutiu que l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central treballa en aquest projecte i en aquesta convocatòria hi ha implicats els 13 grups d’acció local que hi ha a Catalunya.

A través d’”Energia i Forest” es treballa per desenvolupar diferents actuacions portades a terme pels Consorcis del Moianès, Consorcis del Lluçanès i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Una d’aquestes accions, que ja s’està implantant, consisteix en la contractació d’un sistema de comptabilitat i gestió energètica pels equipaments municipals per quatre ajuntaments del territori: Gòsol, Saldes i Sant Feliu Sasserra. A través d’aquest, les dades han estat analitzades i com a conseqüència han rebut l’assessorament tècnic pel que fa la revisió de tarifes (bàsicament elèctriques) i la contractació i racionalització de pòlisses per tal d’aconseguir l’optimització energètica.