Search

CaixaBank i l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central (ADRCatCentral) van signar a mitjans del mes de juny un acord amb el propòsit de crear ocupació, fomentar l’emprenedoria i fixar població en l’entorn rural.

L’ADRCatCentral ha rebut una aportació de 10.000 euros per part de CaixaBank que es destinarà a finançar les activitats relacionades amb l’organització i difusió d’un programa de suport a l’emprenedoria rural per part de l’entitat amb l’objectiu de generar ocupació i fixar població en l’entorn rural.

L’entitat posarà en marxa el projecte d’incubadora rural amb dues línies d’actuació. Per una banda, l’ADRCatCentral va obrir una convocatòria a emprenedors rurals per la concessió de quatre ajudes directes de 1.000 euros a 4 projectes innovadors i amb capacitat de generació d’ocupació en poblacions de menys de 10.000 habitants. Aquesta convocatòria va finalitzar el passat dia 30 de setembre.

A l’emblemàtica Torre Nova de Cal Pons a Puig-reig s’ha fet entrega d’aquests premis, seleccionats per un comitè tècnic de l’ADRCatCentral i d’acord amb les bases publicades. A més, CaixaBank oferirà als 4 projectes seleccionats la possibilitat d’incorporar-se a la incubadora rural online que ha posat en marxa de la mà de Rural Talent, per connectar-los amb altres emprenedors rurals i oferir-los una formació transversal online de fins a 35 hores.

Per altra banda, l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central realitzarà un programa d’assessorament i acompanyament a emprenedors, amb un impacte de 25 hores a 25 emprenedors rurals. CaixaBank col·laborarà a través del voluntariat i suport a l’educació financera d’aquests emprenedors.

Mireia Gorchs, responsable d’acció social a la direcció territorial Catalunya de CaixaBank, ha assenyalat que el programa és un pas endavant amb l’estratègia d’enfortiment de l’ecosistema rural d’empreses i persones emprenedores, en una aposta conjunta per desenvolupament econòmic i la innovació en els models de negoci en entorns rurals.

Sobre l’Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L’entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei envers els seus clients i tota la societat en general.

L’impuls d’iniciatives d’acció social i el foment del voluntariat són una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demana la societat, alhora que, a través de l’activitat financera, l’entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L’estratègia d’Acció Social se centra a fomentar accions socials pròpies, d’altres en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, així com altres aliances que s’impulsen directament des del banc.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank, la més gran d’Espanya, amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals implementant els programes des de la proximitat, així com donar suport a la Fundació “la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques a les entitats socials.