Search

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central realitzarà sessions informatives a diferents indrets del territori que gestiona per informar sobre la convocatòria dels Ajuts Leader 2022.

L’edició 2022 dels Ajuts Leader ha avançat els terminis de presentació i les sol·licituds s’obriran al mes de juliol de 2022, en una data encara pendent de concretar.

Per aquest motiu durant tot el mes de juliol i setembre es realitzaran sessions informatives i de resolució de dubtes i qüestions a diverses ciutats i pobles del territori com Vic, Moià o Berga.

El Programa Leader dona suport a la creació o millora de projectes o empreses que ja compten amb un capital mínim de 12.000 euros i que siguin viables econòmicament.

Són subvencions econòmiques destinades a aquells projectes que dinamitzen i fomenten l’activitat econòmica, el retorn de talent jove, la creació d’ocupació i l’aposta per protegir el medi ambient i el patrimoni i entorn de les àrees rurals. Aquests ajuts es convoquen anualment i són finançats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i el fons Feader, el fons europeu agrícola de desenvolupament rural.

Les sessions informatives començaran el dia 7 de juliol a Vic a les 10.00h del matí a la Cambra de Comerç, la següent trobada serà el dia 11 de juliol a Moià, a les 19.00h de la tarda al Consorci del Moianès. A Berga, arribarà la tercera sessió el dia 13 de juliol a les 16.00h de la tarda a la Cambra de Comerç conjuntament amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i finalment el dia 6 de setembre a les 18.00h de la tarda a la seu de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB).

Les sessions són totalment gratuïtes i obertes a tot el públic interessat.

• 11 de juliol al Consorci del Moianès (Moià, a les 19:00h)
• 13 de juliol a Vic (10:00h a la Cambra de Comerç)
• 13 de juliol a la Cambra de Comerç del Berguedà (16:00h).
• 6 de setembre a l`ACEB a Berga (a les 18:00h)

Al mes de setembre es realitzaran noves sessions informatives, concretament una al Lluçanès, amb data i hora encara per concretar.

Cal recordar que el passat 27 de maig es va publicar la resolució de 16 projectes Leader de la convocatòria 2021 i que els beneficiaris de la resolució tenen fins al juny de 2023 per portar a terme la inversió presentada i un cop finalitzada se certificarà i posteriorment rebran l’ajut. L’import d’inversió que gestiona l’ADR Cat Central és de 2.458.236,05 euros.

Aquest any passat, la convocatòria 2021 va ser més pobre en quant a participaci i algunes de les possibles causes van ser que el termini de presentació es portés a terme l’últim trimestre de l’any i la incertesa en termes general.

És per aquest motiu que des del DACC s’ha fet l’aposta d’avançar aquests terminis de convocatòria dos mesos i es farà al juliol de 2022.

Des de l’ADR Cat Central s’espera que amb aquest canvi de termini i la realització de sessions informatives de manera presencial hi hagi més contacte directe i es presentin més projectes.