Search

Mig centenar d’estudiants participen fins el 10 de juliol al taller intensiu sobre “Desenvolupament Rural i Noves Habitabililtat al Berguedà”. Els joves provenen de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), l’Escola d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la UPC i l’Escola d’Arquitectura de València de la UPV.

Aquest activitat portarà aquests estudiants i els seus professors a fer estada a la comarca des del dimecres 7 de juliol fins al dissabte 10.

L’objectiu d’aquesta activitat és proposar estratègies de desenvolupament econòmic i social del medi rural del Berguedà, amb la finalitat de promoure l’establiment permanent de població a la comarca.

Aquest treball s’emmarca en el conveni signat aquest abril, entre el Consell Comarcal del Berguedà, l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i la UPC.

El document preveu col·laborar en l’estudi estratègic territorial, tant urbanístic com arquitectònic, per frenar el despoblament rural juvenil i, a la vegada, promoure l’activació econòmica i demogràfica del Berguedà amb propostes i estratègies concretes.

Els estudiants faran visites a Puig-reig, Vallcebre, Saldes i Berga, on coneixeran diferents experiències relacionades amb la rehabilitació d’habitatges i l’urbanisme. El taller inclou xerrades tècniques, visites guiades a projectes realitzats al territori que puguin ser referents, treball de camp per recollir dades i elaborar conclusions i reunions amb agents socials i econòmics.

És previst que divendres 9 de juliol, a la tarda, els estudiants exposin les primeres conclusions de la seva estada en un acte al pavelló de Suècia de Berga. Aquesta exposició estarà oberta a tothom i començarà a les 17 hores. L’aforament però, quedarà limitat per les restriccions vigents de la covid-19.

El Taller intensiu UPV-UPC sorgeix per iniciativa de la Càtedra d’Innovació en habitatge de la UPV en col·laboració amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana i que compta amb una llarga tradició en l’organització de tallers acadèmics sobre noves habitabilitats en medis urbans i rurals.