Search

Èxit de participació en la jornada “Revalorització del blat de moro escairat” impulsada per l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central en el marc del projecte Gustum i per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà en el marc de Xarxa de Productes de la Terra de Diputació de Barcelona i desenvolupada per Fundació Alícia.

La trobada va servir per parlar de les curiositats i les propietats d’aquest producte on, en una primera part es varen presentar els resultats del treball i anàlisi realitzat sobre del blat de moro escairat tant pel què fa als seus antecedents i a la presència en altres països com de l’estudi i millora de les seves formes de cocció.

Seguidament es va presentar el receptari elaborat amb un seguit de receptes prenent de base aquest aliment tan característic del territori des de les més senzilles i tradicionals a receptes amb noves tendències i alternatives.

Sens dubte, una molt bona iniciativa per redescobrir el blat de moro escairat impulsant noves alternatives al producte de sempre. La jornada va tenir gran participació dels  restauradors i productors de la comarca donant-li una valoració molt positiva a la finalització de la jornada.