Search

L’exposició ‘Tot un món de pedra seca’ continua resseguint la comarca del Lluçanès i puntualment el Moianès per ensenyar al públic l’ofici i la tècnica del patrimoni de la pedra seca.

La mostra ha confirmat noves dates i es podrà veure properament a Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sobremunt i Castellterçol.

Després de la seva estrena a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, del 3 al 9 de maig, la mostra es va poder veure al Centre Cívic d’Olost del 10 al 16 de maig i a la Biblioteca Municipal de Sant Feliu Sasserra, del 17 al 23 de maig. Actualment, l’exposició es pot veure al local ‘El Niu’ de Perafita.

Durant el mes de juny, l’exposició ‘Tot un món de pedra seca’ continuarà itinerant i ja hi ha les dates confirmades. En les properes setmanes la mostra visitarà Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi del Lluçanès, Sobremunt i Castellterçol.

• Sant Bartomeu del Grau, de l’1 al 6 de juny.
• Sant Boi del Lluçanès, del 7 al 13 de juny.
• Sobremunt, del 14 al 20 de juny.
• Castellterçol, del 21 al 27 de juny.

A través de 25 panells informatius, l’exposició ‘Tot un món de pedra seca’ ensenya als visitants la importància que ha tingut la pedra seca com a element vertebrador del territori. A més, els panells descobreixen què és la pedra seca, quines tipologies constructives hi ha, quines tècniques s’usaven, a on les podem trobar o quins materials es feien servir.

‘Tot un món de pedra seca’ és un recurs destinat a tot tipus de públic: escoles, instituts i públic general poden visitar la mostra de manera gratuïta.

Per aquelles persones que tinguin interès en aquesta modalitat constructiva, a l’espai on s’ubica l’exposició hi ha un petit dossier amb informació addicional, i que també està disponible en aquest enllaç.

La mostra és un projecte de COL·LABORAxPAISATGE, que posa a disposició del públic general el coneixement i difusió d’aquest patrimoni. L’exposició ha estat liderada per ADRINOC (Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya) i organitzada per l’Associació de Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.

L’exposició ha comptat també amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i el Consorci del Lluçanès.