Search

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central ha celebrat aquest dilluns al matí una trobada informativa amb la premsa del territori.

L’objectiu principal de la reunió amb els periodistes ha estat donar a conèixer els projectes que actualment porta a terme l’Associació així com també exposar els pilars fonamentals de les seves accions: innovació, canvi climàtic, medi ambient, joventut, economia i ocupació.

La trobada ha comptat amb la presència d’Anna Garrós, gerent de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central; Josep Tarín, vicepresident de l’Associació; Montse Juvanteny, vicepresidenta de l’Associació; Patrocini Canal, secretaria de l’Associació i Josep Maria Altarriba, alcalde de Puig-reig, municipi on es troba ubicada la seu de l’ADR Cat Central.

A més a més de la presència de la gerent Anna Garrós, que ha disculpat l’absència a l’acte del president de l’Associació, Jesús Calderer, l’equip tècnic de l’ADR Cat Central format per Sergio López, Sònia Llamas i Blanca Martínez també hi ha estat present.

Pel que fa als professionals de la informació, l’acte ha comptat amb la presència de l’Agència Catalana de Notícies, Nació Digital Berguedà, Regió7, Aquí Berguedà, Televisió de Puig-reig i Ràdio Puig-reig.

Anna Garrós, gerent de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, ha estat l’encarregada d’obrir els parlaments amb una breu introducció de què és l’ADR Cat Central. Garrós ha explicat que aquest és un dels onze Grups d’Acció Local (GAL) que hi ha a Catalunya i que el seu àmbit d’actuació inclou 61 municipis del Berguedà, el Lluçanès, el Moianès, el Bages i Osona.

Seguidament, el vicepresident Josep Tarín, la vicepresidenta Montse Juvanteny i la secretaria Patrocini Canal han agafat la paraula per exposar a tots els presents la importància de l’Associació al territori. Tarín, Juvanteny i Canal han destacat que l’Associació juga un paper fonamental a la Catalunya Central pel que fa a les ajudes de projectes dinamitzadors que impliquen la creació de riquesa i llocs de treball al territori.

Les diferents personalitats han exposat a la premsa els programes que gestiona l’Associació, com per exemple el Queda’t a la Catalunya Central, el Pràcticum Odisseu i el més conegut per tothom, els Ajuts Leader, emmarcats en el PDR (Programa de Desenvolupament Rural) 2014-2020 finançats per Darp i Feader.

Per últim, Anna Garrós, gerent de l’Associació, ha agraït l’assistència als presents i especialment la de Josep Maria Altarriba, batlle de Puig-reig, qui ha cedit l’espai de l’antiga biblioteca de manera desinteressada.

La trobada celebrada aquest dilluns 17 de maig, que ha complert amb totes les mesures de seguretat per la covid-19, ha finalitzat amb un esmorzar i una xerrada informal entre periodistes, personalitats i tècnics.