Search

Puig-reig disposa, des d’aquest dimarts, del primer cotxe elèctric compartit del Berguedà. L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i l’Ajuntament de Puig-reig han adquirit el primer vehicle d’aquestes característiques a la comarca a través de la cooperativa Som Mobilitat, que gestiona aquest tipus de servei arreu de Catalunya.

L’ADR Cat Central i el consistori berguedà han llogat el servei per un any, amb la voluntat que tingui continuïtat si la iniciativa funciona.

El vehicle el podran utilitzar els treballadors municipals de Puig-reig i de l’ADR Cat Central durant els matins, de 7 a 3, per realitzar les tasques del dia a dia que requereixin desplaçaments.

A partir de les 3 de la tarda dels dies feiners, i durant tot el cap de setmana, el cotxe passarà a disposició dels veïns i veïnes que el podran llogar per fer-ne ús.

Tal i com ha explicat el coordinador de Som Mobilitat, Arnau Vilardell, totes les persones que vulguin fer ús del cotxe han de majors de 22 anys i, en cas de tenir menys de 25 anys, han de tenir un mínim de 2 anys d’antiguitat del carnet de conduir. La informació per utilitzar el servei es pot consultar al web www.sommobilitat.coop però el funcionament és molt senzill.

Cal entrar al portal web i fer-se soci de la cooperativa fent un únic pagament de 10 euros. Un cop registrat, cal entrar les dades personals del conductor adjuntant, també, el carnet de conduir. Un cop fet aquest pas, només cal descarregar-se l’aplicació Som Mobilitat i introduir les claus que s’hauran rebut durant el registre. A partir d’aquí, ja es podrà fer servir aquest vehicle fent les reserves prèvies i adquirint els paquets d’hores. El preu de les hores d’ús oscil·la entre 4 i 5,5 euros l’hora, segons les tarifes i la quantitat d’hores que s’adquireixin. Cal tenir en compte que són acumulables i no es perden si no s’utilitzen en un únic trajecte.

El cotxe té 250 quilòmetres d’autonomia i es pot carregar en punts de la xarxa de recàrrega del país. El vehicle ha de retornar sempre al punt de recarrega de davant de l’Ajuntament tot i que es pot utilitzar per moure’s arreu del territori.

L’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, espera que el servei tingui interès entre la ciutadania i que en un futur el nombre de vehicles pugui créixer. Per la seva banda, Jesús Calderer, president de l’ADR Cat Central ha explicat que és una aposta per la sostenibilitat en l’àmbit del transport i també de l’estalvi econòmic per part de les administracions, ja que el cotxe es podrà fer servir pels treballadors de les dues institucions.

Durant aquest matí s’ha realitzat una sessió informativa als treballadors municipals i de l’ADR Cat Central per donar-los les instruccions de com utilitzar l’aplicació, fer les reserves i conèixer les característiques del vehicle elèctric. D’aquí uns dies es farà també una segona sessió informativa destinada als veïns i veïnes que es vulguin informar sobre el funcionament del vehicle. D’aquesta trobada n’informarà correctament l’ADR Cat Central i l’Ajuntament de Puig-reig a les seves xarxes socials.