Search

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central ha iniciat el procés per redactar la nova Estratègia de Desenvolupament Local per als anys 2023-2027.

Aquesta estratègia defineix la missió, la visió, els objectius, les línies d’actuació, i el pla d’acció per al desenvolupament rural del territori durant els propers 5 anys.

L’ADR Cat Central obre aquest mes de setembre un procés participatiu entre la ciutadania per a recollir opinions i propostes que serveixin de base per a la redacció d’aquest document estratègic.

La fase de participació ciutadana (dinamitzada per la cooperativa Resilience Earth) tindrà diferents fases.

En primer lloc, s’ha publicat una enquesta en línia, per a recollir opinions sobre el funcionament de l’Associació i les prioritats de desenvolupament del territori. Estarà oberta fins el dia 20 de setembre, a través de la pàgina web de l’Associació (www.catcentral.cat).

En paral·lel, s’estan duent a terme entrevistes a persones representatives del territori, per aprofundir en els objectius específics i àmbits de treball.

Finalment, es convocaran diverses taules participatives, per opinar i debatre conjuntament les línies de treball a seguir. Se’n faran tres, dues al Berguedà i una a la comarca del Moianès. L’enllaç per a inscriure-s’hi està disponible, igualment, a la pàgina web de l’Associació.

• 21 de setembre, a les 18:00 a l’antic local de la biblioteca de Puig-reig (La Sala). Inclourà, també, la presentació de l’Agenda Rural de Catalunya i de l’Atles del Món Rural 2022.

• 27 de setembre, a les 18:30, a Guardiola de Berguedà, Monestir Sant Llorenç, prop de Bagà.

• 4 d’octubre, a les 18:30, a Santa Maria d’Oló, Espai Hemalosa.

L’ADR Cat Central demana la màxima participació a la ciutadania del Berguedà, el Bages, el Moianés i el Lluçanès, per aconseguir una radiografia acurada de l’estat actual del territori, així com també unes bases clares que marquin els objectius futurs i el pla d’acció de l’entitat.