Search

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central ha obert una nova convocatòria del programa Queda’t a la Catalunya Central.

Des del dissabte, 12 de novembre de 2022, es poden presentar les sol·licituds per optar als ajuts destinats a subvencionar la contractació de persones nouvingudes extracomunitàries per part d’empreses, entitats públiques i privades de l’àmbit Leader de la Catalunya Central.

La convocatòria estarà oberta fins al 30 de setembre de 2023.

Queda’t a la Catalunya Central té l’objectiu d’arrelar les persones nouvingudes al territori a través de la creació d’un vincle laboral que alhora lluita contra el despoblament als territoris rurals de #Catalunya

El projecte té com a eix central de les seves accions la selecció de persones nouvingudes extracomunitàries en situació regular o regularitzable per tal de fomentar-ne la seva contractació o l’autoocupació, a través d’un sistema de bonificacions per les empreses contractants.

El programa va néixer l’any 2019 i en les seves anterior edicions ha fomentat la contractació de 35 persones migrades. D’aquestes, 10 eren dones i 25 eren homes. Pel que fa a les seves nacionalitats, eren molt diverses, posant per exemple països com Veneçuela, Senegal, Argentina, Marroc, Hondures, Mali, Cuba, Gàmbia, Síria o Ghana.

Les empreses participants provenen de diferents sectors, però el que ha tingut més rellevància fins ara en l’historial del programa ha estat el sector serveis, amb la meitat dels participant aproximadament. La resta s’han repartit de forma similar entre sector primari i industrial.

Queda’t a la Catalunya Central es basa en la convocatòria d’uns ajuts que subvencionen les empreses per a la contractació de persones nouvingudes en situació regular o regularitzable.

Aquestes persones prèviament han estat seleccionades pels tècnics dels serveis d’immigració, i de formació i ocupació, oferint formació complementària i la creació de perfils professionals, i amb l’assessorament dels serveis jurídics per tal de facilitar l’acompanyament de les empreses en aquest procés.

La convocatòria té els mateixos requisits que la de l’any 2022 i com va passar l’any anterior, enguany es subvencionarà també l’autoocupació d’aquestes persones, sempre i quan desenvolupin majoritàriament la seva activitat al territori Leader de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.

La dotació pressupostària total és de 16.450 euros, que es repartiran equitativament entre les empreses que contractin una persona immigrada extracomunitària com a mínim a mitja jornada durant 3 mesos, així com aquelles persones que puguin demostrar la pròpia autoocupació i a través de l’alta al RETA.

Per saber com s’ha de presentar la sol·licitud de l’Ajut, cal entrar en aquest enllaç, on es pot trobar tota la informació de la convocatòria i consultar les bases del programa.

El programa Queda’t a la Catalunya Central ha estat aprovat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) al mes de juliol de 2022, i la dotació econòmica es cofinança entre el DACC, FEADER i les entitats del territori com son l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Consorci del Lluçanès i el Consorci del Moianès.