Search

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central organitza una jornada tècnica en línia el proper 20 de desembre on s’exposaran tres experiències d’èxit d’empreses que han innovat durant la pandèmia de la covid-19.

La jornada, que serà gratuïta i serà online, admet la participació de tots aquells que estiguin interessats en conèixer com aquestes tres empreses ubicades en territori rural han fet de la crisi una oportunitat.

Desenvolupar activitats econòmiques en entorns rurals no sempre és fàcil. Els negocis que s’hi desenvolupen sovint tenen un component afegir de dificultat i els emprenedors que decideixen tirar endavant un negoci han de tenir un esperit de supervivència i persistència que no s’entén d’altra manera que no sigui implementant mesures innovadores i que els seus serveis donin quelcom especial que destaca per sobre la resta.

Les tres empreses que explicaran la seva fundació i funcionament han nascut durant la pandèmia de la covid-19 o bé han fet algun gir inesperat en la seva activitat per adaptar-se millor a la nova situació. En els tres casos, ha estat un èxit rotund.

La jornada començarà a les 10.00h amb una presentació a càrrec d’Anna Garrós, la gerent de l’ADR CatCentral.

Seguidament, a les 10.05h, s’explicarà la primera experiència de la mà de Jordi Millan, cofundador de Local Sushi, un negoci de delivery de sushi creat per dos emprenedors berguedans. La comarca no comptava amb cap servei d’aquest estil i això ha fet que poguessin fer-se un lloc en el mercat. Aquesta idea que va néixer al Berguedà, actualment ha crescut i el bon funcionament que ha tingut ha fet que s’estengués a les Terres de l’Ebre i Osona.

La segona empresa que exposarà el seu projecte en la jornada tècnica serà l’Hotel Casa Albets. A les 10.35, la seva cofundadora i codirectora, Megan Albets exposarà als assistents com va néixer la idea de transformar una masia ubicada a Lladurs, al Solsonès, en un hotel-restaurant de quatre estrelles. Aquest establiment és un hotel ecològic i vegà que es preocupa pel medi ambient i que ofereix als seus clients un total de nou habitacions. A més, serà interessant escoltar com Albets explicarà el canvi de paradigma comercial que va realitzar l’hotel amb l’arribada de la pandèmia, quan va deixar de banda les grans plataformes de cerques d’allotjament.

La tercera i última experiència serà desenvolupada a les 11.10h i ho farà Mercè Alsina, propietària d’Essència Natural. Aquesta botiga online que ofereix productes de cura personal com sabó, desodorants, condicionadors i molts productes més d’higiene personal. Essència Natural és especialista en productes ecològics, reutilitzables, sostenibles i més duradors pensats per generar menys residus.

Després de les tres exposicions, el president de l’ADR Cat Central, Jesús Calderer, s’adreçarà als assistents per fer la clausura de la jornada. Per poder assistir a la jornada tècnica en línia “Experiències d’èxit: empreses rurals que innoven durant la covid-19” s’ha de realitzar una inscripció prèvia en aquest enllaç.

Un cop inscrit a la jornada, el dia abans rebreu al correu electrònic un enllaç per accedir a l’aula virtual per poder accedir-hi.