Search

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central col·labora en la posada en marxa de l’Espai9, el nou espai de Coworking que l’Ajuntament de Gironella estrenarà a Viladomiu Nou.

L’Espai 9 obrirà les seves portes aquest dissabte 14 de maig de 16.30h a 19.00h en una jornada de portes obertes adreçada a totes les persones emprenedores interessades en saber més detalls de l’espai.

Concretament, l’ADR Cat Central aporta un tècnic de dinamització del projecte Cowocat Rural al territori Leader que gestiona, i enguany aquest estarà ubicat a l’Espai9, per tal d’ajudar a dinamitzar el nou espai que s’incorpora a la seva xarxa de locals.

Cowocat Rural és un projecte de cooperació LEADER en el qual hi participen actualment 10 grups d’acció local de Catalunya, entre ells l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.

L’objectiu principal de Cowocat Rural és l’atracció i retenció de talent, la creació d’ocupació i la generació d’activitat econòmica a les zones rurals.

El coworking és una forma de treball que permet a professionals independents i compartir un mateix espai de treball per desenvolupar projectes professionals de forma independent, alhora que es fomenten projectes conjunts.

Les persones que no puguin participar en la jornada de portes obertes d’aquest dissabte però estiguin interessades en utilitzar-lo poden fer la sol·licitud a través d’aquest enllaç.

Els requisits per a persones autònomes són estar donada d’alta al règim de la Seguretat Social, disposar de CIF i tenir l’alta censal (model 036 o 037). En el cas de les empreses, també hauran de presentar l’escriptura de constitució i/o de poders.

L’espai també permet l’alta de persones que estiguin començant el seu projecte però encara no hagin començat l’activitat econòmica, en aquest cas, hauran de presentar tota la documentació un cop comencin l’activat. Un cop tramitada la sol·licitud, la Junta de Govern Local, aprovarà o denegarà la sol·licitud, i en cas de ser acceptada es crearà un usuari a la plataforma de reserves que permetrà reservar l’espai.

El nou Espai 9 ubicat a Viladomiu Nou disposa de 8 llocs de treball simultanis, 2 sales de reunions, despatx i office, impressora i fotocopiadora, internet d’alta velocitat, bústia de correspondència, calefacció i és accessible.

L’Ajuntament de Gironella ha rebut d’una subvenció de gairebé 25.000€ provinents del programa Leader per realitzar les obres. Aquesta subvenció va ser gestionada també per l’ADR Cat Central en el marc del programa de l’any 2019.