Search

Des de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central s’està cooperant amb el projecte “Energia i Forest” coordinat pel grup Grup d’Acció Local Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura.

Les accions del projecte “Energia i Forest”, entre d’altres, són treballar amb una nova cultura energètica i forestal als territoris rurals, impulsant la sostenibilitat del model de desenvolupament d’aquests territoris, basant-se en una estratègia per fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica i en la promoció de les energies renovables basades en fonts endògenes, especialment la biomassa.

Per segon any consecutiu l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central treballa en aquest projecte i en aquesta convocatòria hi ha implicats els 13 grups d’acció local que hi ha a Catalunya.

A través d’”Energia i Forest” es treballa per desenvolupar diferents actuacions portades a terme pel Consorci del Moianès, Consorcis del Lluçanès i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Una d’aquestes accions, que es va executar durant el període setembre-desembre de 2013 consistia en l’estudi del consum energètic dels equipaments municipals de quatre municipis del territori: Bagà, Cercs, Santa Maria d’Olò i Sant Feliu Sasserra. Durant aquests dies, els tècnics involucrats estan presentant els resultats als municipis abans mencionats. Aquests informes, que contemplen el període des del gener de 2012 fins al setembre de 2013, han permès que els ajuntaments fossin conscients de les facturacions elèctriques que els hi suposen les seves instal·lacions, alhora que s’hi ha pogut detectar anomalies a nivell de facturacions, de consum, de les tarifes i potències contractades.

Aquesta diagnosi energètica es considerada de gran importància per a investigar la comptabilitat energètica actual, l’eficiència de l’equipament i en particular els models de demanda energètica; la qual cosa ens dóna una idea detallada de l’energia utilitzada als edificis i instal·lacions, a fi de proposar mesures per a millorar la gestió energètica dels edificis i maximitzar la cobertura de la demanda energètica.