Search

En el marc del projecte de cooperació catalana Emprèn Rural, l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Rural participa en la iniciativa de foment de l’Emprenedoria Corporativa, impulsada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

L’Emprenedoria Corporativa és una forma de fer néixer i fer créixer negocis en empreses amb potencial de creixement i d’innovació, a partir d’establir una xarxa de cooperació entre empreses. Amb el projecte d’emprenedoria Corporativa es vol identificar projectes empresarials del territori amb potencial de creixement i definir l’ecosistema per impulsar-los, a través d’un recolzament tècnic al model de negoci, facilitar espais de trobada entre empreses per desenvolupar el seu projecte, i finalment, proporcionar accés a empreses de capital risc/business angels o programes de finançament.

En la primera edició de la iniciativa de l’emprenedoria corporativa, va participar-hi l’empresa de Moià, CATUAV, una jove empresa dedicada a l’observació de la Terra amb aeronaus no tripulades (UAV). Segons Jordi Santacana, director de CATUAV, han destacat que la participació de la seva empresa en la iniciativa Emprenedoria Corporativa, ha suposat una gran oportunitat de fer créixer el seu projecte, ha rebut l’acompanyament d’un mentor que els ha assessorat per millorar el model de negoci, ha aconseguit possibilitats de col·laboració i treballar en xarxa amb empreses de renom dins del seu sector.

És important recordar que des de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Rural es gestionen els ajuts i subvencions LEADER que es desenvolupa en el marc de l’Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, pel període 2007-2013, i estan cofinançades pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural  (FEADER) i el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, per millorar la qualitat de vida i fomentar la diversificació de l’activitat econòmica dels territoris rurals. En aquest sentit, des de la nostra associació creiem que la iniciativa de l’Emprenedoria Corporativa representa un molt bon complement per les empreses finançades amb ajuts LEADER per desenvolupar el seu creixement econòmic i de creació d’ocupació.

Així doncs, les empreses interessades en participar en el projecte Emprenedoria corporativa, hauran de realitzar la inscripció al Servei d’Innovació i Empresa de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, fins al 13 de març.