Search

Avui i demà, la Red Rural Nacional organitza l’esdeveniment LEADER 2015 – Cooperació LEADER Interterritorial, a la seu del Ministeri d’Agricultura a Madrid. Durant aquest esdeveniment, els Grups d’Acció Local presentaran les propostes de projectes de cooperació a realitzar durant el període 2014-2020, tindran oportunitat d’explicar-los i de coordinar taules de treball amb els grups interessats a participar com a socis, per anar pensant en la forma de posar-los en marxa.

L’Associació pel Desenvolupament de la Catalunya Central presentarà un dels 13 projectes seleccionats, la iniciativa “Start-up Rural”.

Start-up Rural és una iniciativa impulsada conjuntament entre l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, amb l’objectiu d’augmentar el valor afegit, la competitivitat i afavorir el desenvolupament econòmic dels territoris rurals.

Aquesta proposta planteja tres accions:

a.      Creació d’un programa d’emprenedoria corporativa adreçat a joves empreses beneficiàries del programa Leader, per ajudar-les en una redefinició de l’empresa a través d’assessorament i empreses mentores del territori, per tal de desenvolupar noves iniciatives o projectes.

b.      Creació d’una plataforma de Crowlending per facilitar sistemes de finançament alternatius a la banca tradicional i poder proporcionar un préstec a partir de múltiples aportacions.

c.      Acceleració de Creixement. Desenvolupar amb empreses beneficiàries del leader i amb més de 4 anys, la implantació d’un  programa d’acceleració de creixement amb formació, tutorització i assessessorament en els àmbits d’internacionalització, facturació, beneficis…

La voluntat dels projectes de cooperació territorial és que la metodologia Leader, no es limiti a un ajut o subvenció econòmica, sinó que ofereixi instruments per facilitar el seu creixement i competitivitat.