Search

Aquest divendres dia 7 de maig, en un acte celebrat al HubDigital de la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central va rebre el distintiu del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere. Al costat de l’Associació, es va lliurar el segell a un total de 664 empreses: 416 renovant la certificació i 248 incorporant-se al programa.

L’acte va comptar amb la participació del Sr. Xavier Marcé, regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, la Sra. Abigail Garrido, diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, la Sra. Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, i el Sr. Eduard Torres, president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona. A més, representants del Instituto de Turismo Responsable i la Biosphere Destination Community van adreçar unes paraules a les empreses que van rebre el distintiu.

El projecte nascut el 2017 impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’Institut de Turisme Reponsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona, va incorporar l’any 2019 l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona. L’objectiu és reconèixer aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el canvi climàtic, el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i comarques de Barcelona.

El Compromís basa la seva metodologia en el treball al voltant dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i, en els darrers mesos, com a conseqüència de la pandèmia, ha incorporat noves mesures que fan referència a la seguretat sanitària establint protocols reconeguts pel segell Safe Travels del World Travel & Tourism Council.

Les empreses que obtenen el distintiu del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere poden sol·licitar el Safe Travels al Consorci Turisme de Barcelona. Aquest segell és el primer homologat a escala mundial i permet reconèixer a qualsevol país del món les empreses, entitats i destinacions que duguin a terme accions de prevenció i higiene contra la COVID-19, amb l’objectiu de generar espais segurs per als viatgers.

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere respon tant a la voluntat de promoure un turisme més curós per part dels operadors turístics, com també als desitjos dels visitants de poder viatjar respectant al màxim l’entorn. El desplegament d’aquestes mesures suposa un nou posicionament de ciutat, que incrementa la competitivitat de la Destinació Barcelona, formada per la ciutat de Barcelona i les 12 comarques de la província.