Search

En data 30 de desembre del 2013 ha sortit publicada l’Ordre AAM/336/2013, de 16 de desembre, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts per a la diversificació econòmica de les zones rurals del programa Leader de Catalunya,en el marc de l’eix 4, del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2007-2013, i es convoquen els corresponents a l’any 2013.

Les sol·licituds s’hauran de presentar a les diferents seus de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, que és qui s’ocupa de gestionar el Programa Leader a la zona del Berguedà,el Moianès, el Lluçanès, Mura, Talamanca, Gaià, Muntanyola i Santa Eulàlia de Riuprimer.

La subvenció podrà arribar fins al 35% de la inversió, a fons perdut, per a la creació, millora o ampliació d’activitats. Ampliable amb un 5% si realitza un pla de millora de responsabilitat social empresarial.

Les quatre línies d’ajut a les que van dirigides són:

Mesura 12301. Millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris

Creació, ampliació i/o millora de microempreses o  pimes agroalimentàries, així com també, d’agrobotigues.

Projectes productius d’inversió inferior a 250.000,00 euros

Mesura 312. Creació i desenvolupament de microempreses

Creació, ampliació i/o millora de microempreses.

Mesura 313. Foment d’activitats turístiques

Creació, ampliació i/o millora d’establiments turístics de capacitat reduïda o d’empreses d’activitats d’oci. Les modalitats d’allotjament subvencionables són: allotjaments rurals, hotel, hostal, fonda, càmping, alberg de joventut, casa de colònies i granja escola o assimilables.

Mesura 323. Conservació i millora del patrimoni rural

Projectes d’inversió subvencionable superior a 70.000,00 euros, que generin activitat econòmica i serveixin per a l’embelliment de nuclis antics, recuperació de l’arquitectura tradicional i actuacions no productives que constitueixin elements de dinamització, generin una atracció cap a la zona d’actuació i creïn sinergies amb els projectes productius de l’àmbit territorial Leader. (En aquesta convocatòria 2013 els beneficiaris d’aquesta mesura seran del Berguedà, quedant exclosos la resta de territoris).

El termini de presentació de les sol·licituds dels ajuts, és de 45 dies a comptar a partir de l’endemà de la seva publicació al DOGC. (Finalització del termini: 22 de Febrer de 2014)

A la pestanya de descarregues es poden baixar l’ordre i la documentació per poder tramitar l’ajut, o bé clicant a la icona seguent:

 

Per més informació us podeu posar en contacte:

Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central
C/Francesc Macià nº12, 1er-2ona
(08600-Berga)
93 821 42 25 o bé a traves del nostre formulari web.