Search

L’exposició ‘Tot un món de pedra seca’ ha obert portes a Prats de Lluçanès aquest dilluns 3 de maig. La mostra, que es podrà veure fins el proper 9 de maig de 09.00h a 13.00h a Cal Bach, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, ensenya l’ofici i la tècnica de la pedra seca a través de 25 panells informatius.

‘Tot un món de pedra seca’ és un recurs destinat a tot tipus de públic: escoles, instituts i públic general poden visitar una exposició que ensenya, entre altres, què és la pedra seca, quines tipologies constructives hi ha, quines tècniques s’usaven, a on les podem trobar o quins materials es feien servir.

L’objectiu de l’exposició és que tots els visitants puguin comprendre què és aquest patrimoni i quin importància ha tingut com a element vertebrador del territori. Per aquelles persones que tinguin interès en aquesta modalitat constructiva, a l’espai on s’ubica l’exposició hi ha un petit dossier amb informació addicional, i que també està disponible en aquest enllaç.

La mostra ‘Tot un món de pedra seca’ és un projecte de COL·LABORAxPAISATGE, que posa a disposició del públic general el coneixement i difusió d’aquest patrimoni. Està previst que durant els mesos de maig, juny i juliol l’exposició sigui itinerant per diferents municipis del Lluçanès i també del Moianès.

L’exposició ‘Tot un món de pedra seca’ ha estat liderada per ADRINOC (Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya) i organitzada per l’Associació de Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. La mostra ha comptat amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i el Consorci del Lluçanès.