Search

L’ADR Cat Central i l’Associació Dones Món Rural posen en marxa aquest dilluns 11 d’octubre un concurs d’Instagram amb l’objectiu de donar visibilitat a dues entitats que treballen des de l’àmbit rural de la Catalunya Central.

A través d’aquesta campanya de promoció a les xarxes socials, que anirà de l’11 al 31 d’octubre de 2021, les dues associacions també tenen l’objectiu de donar a conèixer els petits productors agrícoles locals que treballen dia a dia per oferir al client un producte únic i exclusiu.

El premi consta de visites personalitzades a quatre explotacions agràries i ramaderes de la Catalunya Central.

A més, les persones que guanyin el sorteig i realitzin la visita a l’explotació, també s’emportaran una mostra dels productes alimentàris de proximitat de l’explotació visitada.

Els premis de les visites son per grups de 5 persones, que poden ser familiars o amics. En cap cas els premis son reemborsables econòmicament i tenen un període en el qual executar-se.

Per poder participar en el sorteig s’hauran de complir una sèrie de requisits com per exemple seguir a les dues Associacions a les xarxes socials o seguir a l’explotació que ofereix la visita.

Consulta aquí les bases legals i les normes del concurs abans de participar-hi

Aquestes son les 4 explotacions de la Catalunya Central que participen en el concurs de ADR Cat Central i l’Associació Dones Món Rural:

-Can Font/La Cooperativa de Sagàs (Berguedà)

Explotació extensiva de vaca Bruna dels Pirineus i Blanc-Bleu Belga. Tenen un petit obrador a la granja i també una cooperativa on venen els seus productes càrnics, així com altres productes de proximitat.

View this post on Instagram

A post shared by Ass. Desenv. Rural Cat Central (@adr_catcentral)

-Cal Serrador (Berguedà)

Explotació de vaques de la raça Frisona. Aquesta granja amb una història que es remunta a l’any 1950 comercialitza la llet de proximitat en diferents formats.

-Mas Terricabras (Lluçanès)

Cultiu de cerals i farratges. Han recuperat una varietat autòctona, el “Cigró d’Oristà” i cultiven també “Blat Forment” i “Xeixa” per fer-ne blat escairat i farina. Formen part de “La Ruta del Pa” del Lluçanès.

L’Escairador (Berguedà)

Cultiu de varietats antigues i autòctones de cereals del territori, de llavors que han recuperat o preservat ells mateixos, com el blat de moro escairat o el blat forment.

L’ADR Cat Central és una associació sense ànim de lucre, reconeguda com a Grup d’Acció Local (GAL) pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. L’Associació és un dels 11 GAL’s repartits pel territori rural de Catalunya que han estat reconeguts com a organismes col·laboradors de l’administració per tal de gestionar la metodologia Leader, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya del període 2014-2020.

L’Associació Dones Món Rural és un grup de dones rurals de Catalunya, principalment ramaderes i pageses, que tenen la finalitat de donar visibilitat a la seva feina i treballar per la igualtat d’oportunitats al sector. L’Associació és la veu de les dones que treballen al sector agrícola-ramader, que constitueixen un pilar molt important de l’economia nacional catalana.