Search

Els Cupons d’Innovació BCN Smart Rural s’emmarquen dins del PECT BCN Smart Rural, un projecte de desenvolupament rural implementat per la Diputació de Barcelona, ARCA i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC).

L’objectiu dels Cupons d’Innovació és promoure la innovació entre les empreses del sector agroalimentari i forestal. En aquest sentit, subvencionen la contractació d’un servei d’assessorament expert a una entitat de referència, per tal que aquesta ajudi l’empresa beneficiària a fer possible el seu projecte innovador.

A tall d’exemple, alguns dels serveis subvencionables podrien ser la conceptualització de nous productes i serveis, la millora dels processos productius, la realització d’estudis de viabilitat econòmica, agronòmica o industrial, la realització d’anàlisis de laboratori, etc. La quantia dels ajuts és d’un 80% del cost del servei d’assessorament, amb un màxim de 2.730€ per empresa.

Poden optar a aquests ajuts les empreses agroalimentàries i forestals que tinguin menys de 10 treballadors, que facin activitats de transformació (només en el cas d’empreses agroalimentàries) i que estiguin ubicades dins del marc territorial elegible: un total de 105 municipis de les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès i Osona on s’aplica el programa de desenvolupament rural Leader o que es troben integrats dins del Parc Rural de Montserrat.

El període de sol·licitud dels ajuts va des del 2 de juny fins al 7 d’agost de 2020, i tota la informació relacionada amb la convocatòria es pot trobar a www.desenvolupamentrural.cat/cupons_innovacio.

L’obertura d’aquesta segona convocatòria té lloc en ple procés d’execució dels serveis subvencionats en la primera convocatòria, que va concedir un total de 7 ajuts per projectes d’innovació molt diversos, com ara la implementació de l’agricultura regenerativa en una explotació agrícola i ramadera, la creació d’una nova línia de productes de salut i cosmètica a partir d’oli d’oliva, el desenvolupament d’un nou producte a partir del xerigot o la posada en marxa d’una plantació de llúpol ecològic, entre d’altres.

El PECT BCN Smart Rural és un projecte cofinançat per la Diputació de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.