Search

79 estudiants han presentat la seva candidatura per optar a les pràctiques universitàries del projecte Pràcticum Odisseu en el territori de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. El programa incentiva l’estada de joves universitaris en empreses de municipis rurals mitjançant pràctiques remunerades.

En el global del territori Leader, s’han inscrit fins a un total de 403 estudiants universitaris. Aquesta xifra fa que la convocatòria d’enguany sigui la més participada de la història. En aquesta sisena edició del Pràcticum Odisseu s’ha batut també el rècord de peticions i hi havia disponibles un total de 174 ofertes de pràctiques arreu de Catalunya. D’aquestes, només 9 han quedat desertes, i de les 174 ofertes disponibles, 90 ofereixen possibilitat d’incorporació laboral un cop finalitzin les pràctiques. A totes aquestes ofertes hi opten 403 estudiants aptes que han presentat un total de 1.000 candidatures vàlides.

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, entitat col·laboradora del projecte Odisseu juntament amb altres grups d’acció local de Catalunya, oferia 17 ofertes de pràctiques en empreses de Berga, Gironella, Casserres, Olvan, Moià o Collsuspina, entre altres.

Les ofertes de pràctiques disponibles eren en àmbits com administració, economia i dret, turisme, patrimoni i cultura, màrqueting, comunicació i disseny, enginyeries i informàtica, arquitectura i urbanisme, educació, serveis socials, salut i lleure, agronomia, veterinària i ciències de l’alimentació, ciències ambientals i geografia o humanitats i arxivística.

El procés de presentació de sol·licituds per part dels estudiants es va tancar el passat 19 d’abril. A partir d’aquest moment s’inicia la fase d’avaluació i selecció de les candidatures i el dia 10 de juny es publicarà la resolució dels ajuts. La tramitació final dels convenis universitaris serà el 14 de juny.

En aquesta edició el Projecte Odisseu ofereix ajuts de 900 euros a les empreses i institucions del territori Leader amb la voluntat de cofinançar el 50% de les pràctiques. Els estudiants universitaris han de realitzar mínim 300 hores, entre mitjans de juny i mitjans de setembre de 2021. L’estudiant rebrà una remuneració de 6 euros mínim per hora treballada sumant un total de 1.800 euros com a contraprestació total.

Els Ajuts del Pràcticum Odisseu estan impulsats per la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb el suport de les entitats promotores del projecte.