Search

Anna Garrós Viñas (1977, Barcelona) assumeix la gerència de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central amb el repte de consolidar l’entitat com una referència en el món del desenvolupament rural. Garrós substitueix en la direcció de l’Associació a Eduard Barcons, qui ha renunciat al càrrec per embarcar-se en una nova aventura professional.

Anna Garrós, enginyera tècnica industrial, va entrar a treballar a l’Associació l’any 2009 quan es va traslladar a viure a Prats de Lluçanès, on ja tenia les seves arrels familiars. Després de tretze anys a la casa, aquest mes de febrer s’ha convertit en la nova gerent. Al llarg d’aquest temps, Garrós ha estat molt present en el dia a dia del món rural i en concret de l’Associació, formant part primer de l’equip tècnic i des de 2017 exercint com a directora tècnica. Abans d’entrar a l’Associació, Garrós va iniciar la seva trajectòria professional en empreses público-privades com a tècnica, desenvolupant projectes de tramitació i control ambiental.

El nomenament de Garrós com a gerent va ser aprovat per Junta Directiva de l’entitat el 10 de febrer de 2021. Sota la seva responsabilitat, destaca el funcionament de l’Associació sense ànim de lucre, reconeguda com a Grup d’Acció Local (GAL) pel Departament d’agricultura, ramaderia, pesca i alimentació de la Generalitat de Catalunya, que té com objectiu principal la valorització del territori i l’entorn com a elements vertebradors d’una cohesió i responsabilitat territorial, fomentar l’esperit empresarial i apostar pel capital humà i la millora de l’ocupabilitat.

Jesús Calderer, president de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central ha manifestat que Anna Garrós “té un ampli coneixement del funcionament de les administracions locals així com de desenvolupament rural i de tot el territori de la nostra Associació. En aquests anys ha demostrat la seva vàlua i capacitat per poder encapçalar el nostre grup”.

Anna Garrós entoma aquest repte de la gerència de l’Associació amb il·lusió i assegura que “accepto aquest càrrec amb la intenció de continuar amb moltes de les tasques iniciades amb l’anterior mandat, sentint-me recolzada tant per l’equip de tècniques com per part dels ens que formen part del grup i amb l’objectiu de convertir-nos en una entitat referent en el desenvolupament rural dels 61 municipis que engloben el nostre territori, posant en valor moltes de les iniciatives i projectes que ja s’hi estan portant a terme i que lliguen amb la filosofia de la nostra estratègia de desenvolupament local”.