Assisteixen unes 30 persones a l’acte de cloenda de la primera Escola d’emprenedors al Moianès, al que serà, el centre Tecnològic CATUAV, el passat divendres dia 18 de juliol.
L’acte es va realitzar, al que serà, el centre Tecnològic CATUAV, on Jordi Santacana, promotor del projecte, va explicar que van néixer el 2003 amb el nom Aeroplans Blaus, SL la qual es dedicava a la importació i distribució de material per a aviació esportiva i a petits treballs de desenvolupament propi de sistemes electrònics de gestió de vol, creant el primer prototip de nau aeri no tripulat. El 2009 van crear l’empresa CATUAV, SL que ha desenvolupat tecnologia pròpia que han explotat comercialment, oferint serveis de fotogrametria, ortofotos d’alta resolució i teledetecció per a aplicacions mediambientals, científiques i tècniques a través de treballs amb aeronaus no tripulades, també anomenades drons o UAV (Unmanned Aerial o vehicles aeri no tripulat).
La cloenda i l’entrega de diplomes la van realitzar el President del Consorci del Moianès i alcalde de Moià, Dionís Guiteras i el president de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Antoni Clement.
Dionís Guiteras, va parlar dels projectes presentats dins del Programa Leader en el període 2007-2013 (1.400.000€ d’ajut aproximadament) i la importància de poder continuar formant part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya pel període 2014-2020 (Programa Leader), conjuntament amb el Berguedà i el Lluçanès.
Antoni Clement, va afirmar la importància de mantenir el territori Leader actual (Berguedà, Moianès, Lluçanès) en el període 2014-2020, per tal de poder reactivar l’economia local i la necessitat de poder dur a terme accions com l’escola d’emprenedors al Moianès.
L’acte va concloure amb la Degustació de productes “El Moianès ve de Gust”.
L’escola d’Estiu d’emprenedors al Moianès l’organitzava, l’Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central conjuntament amb el Consorci per a la Promoció dels Municipis del Moianès amb l’objectiu de donar eines i facilitar l’emprenedoria al territori. El cicle formatiu era gratuït i estava obert a les empreses de nova creació i a tothom que volgués desenvolupar una idea de negoci.
L’escola formava part de les accions del projecte de Cooperació Catalana “Emprèn Rural Catalunya” que es desenvolupa en el marc de l’Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, pel període 2007-2013, i està cofinançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. També va comptar amb el suport de la Fundació Universitària del Bages (FUB).