Search

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central ha rebut un total de 56 sol·licituds d’estudiants per optar a les ofertes disponibles al territori en la setena edició del programa Pràcticum Odisseu.

En el marc del programa, Berguedà, Bages, Osona i Moianès, oferien un total de 12 ofertes perquè els estudiants universitaris puguin realitzar pràctiques remunerades a empreses situades en municipis rurals aquest estiu.

Les ofertes oferien diferents vies formatives en àmbits i temàtiques totalment diferents. Patrimoni i cultura, arquitectura, psicologia, màrqueting, investigació…

Amb aquesta iniciativa del Pràcticum Odisseu es vol fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis de les àrees rurals.

Odisseu incentiva els vincles del teixit empresarial del territori amb els i les estudiantes universitàries i així s’afavoreix la competitivitat empresarial i els contactes professionals relacionats amb aquests estudis.

Aquestes son les 56 ofertes rebudes al territori de l’ADR Cat Central i el nombre de candidatures presentades:

La Neural – Psicòleg – Berga (dues ofertes disponibles) – 19
Ajuntament de Gironella – Administració – Gironella – 6
Càmping Pedraforca – Promoció i màrqueting – Saldes – 4
Càmping Pedraforca – Atenció al client – Saldes – 3
Rumiant Rural Development – Investigació i recerca – Vallcebre – 4
Ajuntament de Casserres – Auxiliar administratiu/va – Casserres – 7
Ajuntament de Casserres – Arquitecte – Casserres – 1
Museu de Moià – Auxiliar Tècnic de Cultura (dues ofertes disponibles) – Moià – 4
Enric Roca – Suport Administratiu – Súria – 5
Treballs Forestals Rocadembosch – Primer Ajudant – Lluçà – 3

Al global del territori rural de grups Leader de Catalunya, el programa Pràcticum Odisseu oferia 178 ofertes de pràctiques en empreses en aquesta setena edició. Les 178 ofertes publicades han rebut un total de 880 candidatures de gairebé 400 estudiants, i només 13 han quedat desertes”.

Ara, després de rebre les candidatures, es començarà a treballar de forma detallada amb cadascuna de les empreses per trobar les millors persones candidates. La resolució dels ajuts es preveu cap a principis de juny.