Search

El proper 17 de març finalitza el termini per tal de que les empreses i institucions del territori puguin sol·licitar els ajuts al Pràcticum Odisseu.

A falta d’una setmana per a la finalització del procés, ja s’han rebut gairebé un centenar d’ofertes d’empreses interessades en rebre estudiants en pràctiques. Una dotzena d’aquestes han estat rebudes en el territori Leader que gestiona l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, entitat col·laboradora del projecte Odisseu juntament amb altres grups d’acció local de Catalunya.

Els Ajuts Pràcticum Odisseu a les empreses i institucions pretenen incentivar l’estada de joves universitaris mitjançant pràctiques remunerades. L’objectiu final del programa és promoure la competitivitat empresarial i també el retorn i l’establiment d’aquests joves en aquests entorns rurals.

Els ajuts van dirigits a empreses i institucions de municipis rurals que ofereixin pràctiques remunerades a estudiants universitaris. Aquestes pràctiques tenen una duració mínima de 300 hores a realitzar durant el curs acadèmic vigent, abans del 15 de setembre de 2021.

Una jove fent pràctiques en una empresa ramadera. ODISSEU

Pel que fa a la remuneració que reben els estudiants, són mínim 6 euros bruts a l’hora. D’aquests, tres estan subvencionats pel programa en aquestes 300 primeres hores. L’empresa o institució haurà d’aportar un mínim de cofinançament de 3 euros l’hora a l’ajut que rep l’estudiant per a la realització de les pràctiques.

Es poden beneficiar d’aquests ajuts les empreses i institucions que tinguin el centre de treball en algun dels municipis rurals on té aplicació la metodologia Leader, com és el cas dels 61 municipis que gestiona l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.

L’empresa o institució ha d’escollir el candidat desitjat, tenint present que l’estudiant no pot haver tingut relació laboral contractual prèvia amb l’empresa o institució. També caldrà que, un cop seleccionat l’estudiant, l’empresa o institució s’adapti als requisits que fixi la universitat on estigui matriculat l’estudiant en matèria de convenis de cooperació educativa, és a dir, del conveni de pràctiques que se signa entre l’estudiant, la universitat i l’empresa.

Per consultar tota la informació necessària sobre els Ajuts Pràcticum Odisseu, fes clic en aquest enllaç

Un cop finalitzat el període de presentació de sol·licituds per a empreses i institucions, el proper 17 de març s’obrirà el termini per als estudiants. Durant un mes, fins al 17 d’abril, aquests podran presentar les seves candidatures per optar als Ajuts al Pràcticum Odisseu.

Els Ajuts del Pràcticum Odisseu estan impulsats pel Consorci Alt Urgell Cerdanya amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Universitats i Recerca.