L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central impulsa per tercera vegada una convocatòria del projecte estratègic “Queda’t a la Catalunya Central”. El programa té per objectiu arrelar les persones nouvingudes al territori i vol ser una continuïtat de les accions executades durant el 2019 i 2020.
En les dues convocatòries anteriors “Queda’t a la Catalunya Central” va fomentar la contractació de 18 persones nouvingudes a través de subvencions a empreses del territori. Ara, s’obre una nova convocatòria d’aquest projecte innovador per continuar treballant estratègicament per atraure talent als entorns rurals.
El programa, impulsat per l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i el Consorci del Lluçanès.
“Queda’t a la Catalunya Central” té l’objectiu de facilitar l’arrelament d’aquestes persones nouvingudes al mateix temps que dona resposta a la demanda de personal que manifesten les empreses del territori. Amb aquesta doble vessant, el programa treballa contra el despoblament als territoris rurals del país.
Mes experiències de contractació a través del Projecte Queda’t a la Catalunya Central, aquesta al Lluçanès@Cons_Llucanes @arcaruralcat @ADBergueda pic.twitter.com/mKZCqmJniB
— Assoc Des. Rural CC (@ADRCatCentral) February 18, 2021
El projecte se centra en la convocatòria d’uns ajuts que subvencionen les empreses per a la contractació de persones nouvingudes en situació regular o regularitzable que prèviament han estat seleccionades pels tècnics dels serveis de migracions, i de formació i ocupació, oferint formació complementària i la creació de perfils professionals, i amb l’assessorament dels serveis jurídics per tal de facilitar l’acompanyament de les empreses en aquest procés.
La sol·licitud dels ajuts del projecte finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a partir de Fons Europeus FEADER es poden presentar des del dimecres 17 de febrer fins al 30 de setembre de 2021.
Per a consultar les bases del programa i totes les instruccions a seguir, fes clic en aquest enllaç
La nova convocatòria de 2021 pretén subvencionar diversos llocs de treball arreu del territori Leader de la Catalunya Central amb una dotació pressupostària total de 16.450,00 euros, que es repartiran equitativament entre les empreses que contractin una persona immigrada extracomunitària com a mínim a mitja jornada durant tres mesos.
Compartim les experiències del projecte Queda’t a la Catalunya Central, aprofitant que avui hem publicat una nova convocatòria per aquest 2021!
— Assoc Des. Rural CC (@ADRCatCentral) February 17, 2021
Mes info a https://t.co/Vw0jpW91Ti@ADBergueda @ccbergueda @Cons_Llucanes @arcaruralcat pic.twitter.com/LUizLBkaJl
Es disposa també d’una persona de suport que farà l’acompanyament de les persones contractades en la seva integració a l’empresa, a banda del seguiment que es farà per part dels agents del territori, i en especial des de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.
Un projecte que ja ha ajudat a 18 persones
L’any 2019, en la primera convocatòria del projecte, es van contractar 10 persones provinents de set països diferents, ocupant ofertes laborals de set empreses del territori. Les procedències d’aquestes persones eren Veneçuela, Hondures, Perú, Ucraïna, Geòrgia, Marroc i Ghana.
L’any 2020, en la segona convocatòria del projecte, es van atorgar vuit subvencions que es van traduir en la contractació de vuit persones en set empreses diferents. Aquestes persones, set homes i una dona, eren de sis nacionalitats diferents, Senegal, Mali, Colòmbia, Hondures, Síria i Espanya.
La pandèmia de la covid-19 va fer modificar lleugerament les bases de la segona convocatòria per tal d’ampliar els perfils de persones que podien ser contractades, i així ajudar a un col·lectiu més ampli. És per aquest motiu que dues de les persones contractades son de nacionalitat espanyola en situació de vulnerabilitat i que s’havien quedat sense feina com a conseqüència de la crisi sanitària.