Search

Des del 19 de març i fins al 19 d’abril els estudiants universitaris poden presentar les seves candidatures per optar als Ajuts Pràctium Odisseu. El programa incentiva l’estada de joves universitaris en empreses de municipis rurals mitjançant pràctiques remunerades.

El dia 17 de març va finalitzar la primera fase de presentació de sol·licituds per part d’ empreses i institucions. En aquesta sisena edició del Pràcticum Odisseu s’ha batut el rècord de peticions i hi haurà disponibles un total de 174 ofertes de pràctiques arreu de Catalunya. L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, entitat col·laboradora del projecte Odisseu juntament amb altres grups d’acció local de Catalunya, ofereix pràctiques en empreses de Berga, Gironella, Casserres, Olvan, Moià o Collsuspina, entre altres.

Fes clic en aquest enllaç per consultar el mapa amb totes les ofertes disponibles

En aquesta edició el Projecte Odisseu oferirà 82 ajuts de 900 euros a les empreses i institucions del territori Leader amb la voluntat de cofinançar el 50% de les pràctiques. Els i les estudiants han de realitzar mínim 300 hores, entre mitjans de juny i mitjans de setembre de 2021. L’estudiant rebrà una remuneració de 6 euros mínim per hora treballada sumant un total de 1.800 euros com a contraprestació total.

Entre el ventall d’ofertes amb les que compten els estudiants hi ha administració, economia i dret, turisme, patrimoni i cultura, màrqueting, comunicació i disseny, enginyeries i informàtica, arquitectura i urbanisme, educació, serveis socials, salut i lleure, agronomia, veterinària i ciències de l’alimentació, ciències ambientals i geografia o humanitats i arxivística.

La convocatòria va adreçada a estudiants matriculats en estudis oficials de grau o màster d’una universitat. En el cas dels estudiants de grau però, cal haver superat un mínim del 50% dels crèdits en el moment de presentar la candidatura. L’estudiant també ha de complir els requisits específics que l’empresa o institució ofertant li especifiqui a l’oferta de pràctiques a la qual es vol presentar candidatura.

Per consultar tota la informació necessària sobre els Ajuts Pràcticum Odisseu, fes clic en aquest enllaç

Els Ajuts Pràcticum Odisseu pretenen incentivar l’estada de joves universitaris mitjançant pràctiques remunerades en empreses del territori Leader amb l’objectiu final de fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis de les àrees rurals.

Per consultar el llistat complet de les ofertes de pràctiques d’Odisseu i accedir a tota la informació podeu entrar a la web www.odisseujove.cat/practicum/ o bé contactar amb l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central .

Els Ajuts del Pràcticum Odisseu estan impulsats per la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb el suport de les entitats promotores del projecte.