Search

 El Fem Parc a la zona del Berguedà l’encapçala l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central reconeguda com a Grup d’Acció Local (GAL) pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu principal gestionar la metodologia LEADER i amb col·laboració amb el Parc Natural Cadí -Moixeró, Agència pel Desenvolupament del Berguedà, Camí dels Bons Homes.

Un dels objectius  del projecte és millorar i dinamitzar la  relació entre el Parc Natural Cadí- Moixeró  i les empreses i agents turístics que es troben dins del seu àmbit,  aconseguir un millor coneixement de l’oferta d’activitats i itineraris que es poden fer dins del Parc per tal oferir-la als visitants, i en definitiva contribuir a que el Parc sigui concebut pels seus habitants com una oportunitat de desenvolupament econòmic i de millora de la qualitat de vida.

 Amb el  projecte Fem Parc es  desenvoluparan  concretament dues accions:

 1. Programa de Punts d’informació  Turística del Parc Natural Cadí-Moixeró:

Es tracta de dotar al territori afectat pel Parc Natural del màxim nombre de punts d’informació complementaris on el  visitant  tingui la possibilitat de ser informat de l’oferta existent dins del Parc, alhora que pugui rebre assistència i suport en l’organització de la seva estada. Aquests punts seran establiments (públics o privats) que tinguin contacte directe amb el visitant. Si bé no podran donar un servei tant complert com les oficines de turisme, sí que exerciran una funció informadora en cobrir aquells horaris i territoris que no ho fan les oficines.

Per desenvolupar aquest programa s’ha fet un calendari de  sessions formatives que van començar  aquesta setmana i que durarà fins a finals de novembre.

La metodologia del programa i les formacions inicials es realitzen juntament al programa que la Diputació de Barcelona porta a terme al Berguedà; el programa “Punts d’Informació Turística” o PIT.

Donat que els objectius que es volien aconseguir coincideixen amb el projecte Fem Parc, es va acordar amb la Diputació de Barcelona i amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà d’adherir-se a aquest programa tot ampliant la formació amb temes específics del Parc Natural i obrint-ho també a empreses d’altres comarques.

S’ha plantejat la formació donant l’opció a les empreses que hi participen a obtenir la certificació com a PIT del Berguedà, PIT del Parc Natural o també la possibilitat d’obtenir les 2 certificacions si realitzen totes les sessions de formació.

 2. Disseny d’una Guia dels 10 llocs que no et pots perdre del Parc Natural Cadí –Moixeró: que motivarà al visitant  a recórrer el Parc   i aprofitar la seva estada fent recomanacions segons els diferents interessos

 A banda de les dues accions que es portaran a terme al 2014, un dels grans actius transversals del projecte  Fem Parc i que podria fer que tingués més continuïtat,  és la creació d’una  xarxa de persones i empreses amb interessos comuns, que  consideren al  Parc Natural com una part important de l’oferta turística del territori, tant a nivell d’activitats, itineraris  i propostes. Amb aquesta xarxa es podrà plantejar un Pla d’accions que a la llarga es pot traduir en la creació de productes  eco-turistics i altres actuacions que serviran d’element de dinamització turística i econòmica a la zona afectada pel Parc.